Publicaties

Het Orpheus Instituut brengt regelmatig publicaties uit met tekst-, video- en/of audiomateriaal. Deze uitgaven bevatten niet alleen onderzoeksresultaten en uitvoeringen van onderzoekers, maar kunnen ook het resultaat zijn van seminaries en workshops die plaatsvonden in het Orpheus Instituut. Met deze publicaties beoogt het Orpheus Instituut het discours rond artistiek onderzoek in muziek blijvend aan te wakkeren en uit te diepen. Ze worden met zorg en volgens internationale wetenschappelijke standaarden samengesteld en dragen het GPRC-label (Guaranteed Peer Reviewed Content).

Orpheus Institute Series

2013 - ...

Deze crossmediale reeks - gelanceerd in 2013 - bevat onder meer monografieën, lezingen en teksten uit conferenties, seminaries, studiedagen en workshops. Daarnaast verschijnen in deze reeks ook thematische publicaties rond onderzoeksprojecten uitgevoerd aan het Orpheus Instituut. De aard van het onderzoek en de onderzoeksresultaten bepalen mee welke vorm de publicatie aanneemt, nl. of ze bestaat uit tekst-, audio- en/of videomateriaal.

bekijk de collectie

In samenwerking met...

2017 - ...

Artistieke en academische publicaties door onderzoekers aan het Orpheus Instituut, gepubliceerd in samenwerking met andere uitgeverijen.

bekijk de collectie

ORCiM Series

2009 - 2011

De ‘Orpheus Research Centre in Music Series [ORCiM]’ werd in 2009 gelanceerd om het onderzoek verricht binnen ORCiM te presenteren en verspreiden. Deze reeks concentreert zich op onderzoeksvragen die voortvloeien uit de artistieke praktijk. Deze serie bevat vier boeken.

bekijk de collectie

Webpublicaties

2009 - ...

De webpublicaties vormen een flexibele en noodzakelijke aanvulling op de andere publicatiereeksen van het Orpheus Instituut. De reeks bestaat uit een boeiende verzameling van waardevolle onderzoeksrapporten en uniek bronnenmateriaal. De teksten worden geschreven in opdracht van het Orpheus Research Centre en kunnen vrij geraadpleegd worden.

bekijk de collectie

Geschriften van het Orpheus Instituut

1999 - 2014

De publicatiereeks ‘Geschriften van het Orpheus Instituut/Collected writings of the Orpheus Institute’ werd opgestart in 1999 en was de eerste publicatiereeks van het Orpheus Instituut. Deze reeks van 12 boeken bundelt essays en lezingen van gastprofessoren aan het Orpheus Instituut met bijzondere aandacht voor de uitvoeringspraktijk van de musicus.

bekijk de collectie

ECHO

2020 - ...

ECHO is a new online, open access, peer-reviewed journal that exists to share creative work and understanding in the common space at the intersection of music, thought and technology.

bekijk de collectie