Amy Norrington

Amy Norrington vervoegt docententeam masterclass kamermuziek

Nieuws 11 oktober 2018

Kamermuziek masterclass

Amy Norrington (cello) vervoegt het docententeam bij de masterclass Kamermuziek, dat jaarlijks georganiseerd wordt door het Orpheus Instituut.

Amy Norrington

Amy Norrington is afkomstig uit Londen waar ze met Alexander Baillie studeerde aan de Royal Academy of Music. Ze heeft ook met Steven Doane gestudeerd aan de Eastman school of music in de VS. Op dit moment woont ze in Brussel waar ze een veel gevraagde celliste is.

Amy is een vaste gast bij kamermuziekensembles en op festivals in gans Europa. Ze is lid van het ensemble Oxalys en van het piano trio Talisma. Ze speelt als gast solo cellist bij La Monnaie, Brussels Philharmonic Orchestra, Opera Vlaanderen, Antwerp Symphony Orcherstra, Symphonie Orkest van Brugge en het Scottish Chamber Orchestra.

Amy is de Artistic Director van het International Chamber Music Festival in België, ‘Resonances’ en van de kamermuziekseries in Dublin genaamd ‘Howth Chamber Music’.

Kamermuziek masterclass

Het seminarie kamermuziek staat open voor bestaande ensembles (al dan niet gevormd in functie van het seminarie kamermuziek) die op zoek zijn naar nieuwe inspiratie. Het seminarie richt zich tot musici uit binnen- en buitenland met het artistieke en vaktechnische eindniveau van een basisopleiding, gevorderde studenten aan de conservatoria of muziekhogescholen en musici met een fulltime professionele loopbaan (leerkracht, orkestlid, enz.) die zin hebben om de draad met de kamermuziekpraktijk weer op te nemen. Er wordt met groepen van 2 tot 7 musici gewerkt.

Deelname aan het seminarie kamermuziek garandeert elk ensemble:

  • 18 lesuren (9 leseenheden van telkens 2 uur) door vooraanstaande gastdocenten;
  • de kans om gedurende een jaar te werken rond een zelf gekozen repertoire of project waarbij zowel het gekende repertoire als nieuw hedendaags werk kan worden uitgediept;
  • de organisatie van één concert in het Orpheus Instituut;
  • de mogelijkheid om gebruik te maken van de infrastructuur van het instituut voor repetities.

Meer info >