Infrastructuur

Het Orpheus Instituut bevindt zich in een prachtig gerenoveerd 19e eeuws gebouw in het historische stadscentrum van Gent. Het Koetshuis, 30 meter verder in dezelfde straat, is een gerenoveerd 18e eeuws pand op de historische site van d'Hane Steenhuyse.

Het gebouw beschikt over een concertzaal (capaciteit ± 100 personen), een bibliotheek, studie- en repetitieruimtes, een opnamestudio en vergaderruimtes. Op de gerenoveerde bovenverdieping huist een auditorium (capaciteit ± 40 personen), individuele studieruimtes en een grote vergaderzaal: een moderne, inspirerende omgeving voor musici-onderzoekers om te musiceren, onderzoek te verrichten en ideeën uit te wisselen.

In het Orpheus Instituut Koetshuis kan u de Ton Koopman bibliotheekcollectie vinden, maar ook een pianorepetitieruimte, individuele studiewerkplekken en een polyvalente ruimte (35 - 50 personen, afhankelijk van de opstelling).

> Lees meer over de bibliotheek

OI street view

Toegankelijkheid

Orpheus Instituut hoofdgebouw (Korte Meer 12):

  • Concertzaal: de concertzaal is op het gelijkvloers en is volledig rolstoeltoegankelijk.
  • Rest van het gebouw: om de rest van het gebouw te betreden zijn er vier tredes in de gang (zie onderstaande foto). Het personeel helpt u graag indien nodig. Na deze tredes is er een lift die u tot naar alle verdiepingen brengt (-1 tot 4e verdieping).

Orpheus Instituut Koetshuis (Korte Meer 20A):

  • Het gelijkvloers is rolstoeltoegankelijk.
  • De eerste verdieping is helaas (voorlopig) moeilijk toegankelijk voor personen met een rolstoel, gezien er geen lift aanwezig is.
Inkomhal

© Lieven Lefere

Concertzaal

© Lieven Lefere